Vážení kolegové rybáři.
Velmi rád bych znál Váš názor na ochranu trofejních kaprů tzv. K70. Podotýkám,že jen na vybraných revírech V naší MO by se jednalo pouze o Labe 8,9,10 a pískovnu Velké Žernoseky!!! Jsme v rámci ČRS jako Severočeský územní svaz /SÚS/ opravdu snad poslední kde na žádné vodě neprošla K70. Ač si na svých konferencích v MO Štětí a Ústí n.L. schválili K70, SÚS jí opět schodil ze stolu!! U nás na konferenci neprošla o pouhé 3 hlasy, pevně věřím,že v r. 2009 konečně už naše konference K70 schválí. V rámci ČRS je dnes již více jak 65 revírů,kde K70 platí a stále se rozrůstají!!!! V posledních dnech přibila Vltava ve Středních Čechách, revíry MO Poděbrady ve VČ a další!!! Proč tedy ne u nás??? V Severních Čechách bohužel tomuto kroku není SÚS nakloněn. Jsem v kontaktu s kluky z petičního výboru K70,který prosazuje K70 v rámci ČR a stále vymýšlíme jak K70 tady na severu prosadit. Veřtě,že jako člen výboru MO Litoměřice udělám vše proto,aby byla K70 na našich,ale i dalších revírech Labe na severeu K70 prosazena!!! Když to nejde po dobrém,tak to půjde po zlém už mi opravdu dochází trpělivost!!! Trofejních kaprů kvapem ubývá, v r. 2007 bylo rybáři naší MO, dle úlovkových lístků,které jsem skoro všechny pročetl, odneseno přes 100 ks kapra nad 70cm, a to nemám možnost zkontrolovat ÚL cizích,kteří naše revíry hojně navštěvují. Není to škoda, odnášet a vraždit takové ryby??? V současné době jsou opět trofejní kapři z Labe převážení za úplatu do soukromého revíru Chlumec u Ústí n.L., vím jen za poslední dobu o mim 2 kaprech nad 15kg!! To musí opravdu skončit!!! Proč by si měl mastit kapsu někdo cizí na úkor nás poctivých rybářů??? Pokud máte zájem a jakýkoliv dobrý nápad, sem s ním. Kontaktujte mě tady na stránkách, nebo mém emailu, nebo přímo na MO. Za každý dobrý nápad a podporu jak prosadit K70 bdu vděčný